onsdag 7 maj 2008

Nyheter, 7:e maj

Ny president i Ryssland
UTRIKES Ryssland har fått en ny president. Denne välkomnades till makten med jubel och kanonsalut. I och med kanonavfyrningen så är Rysslands hela försvarsbudget nu överskriden.
Dmitrij Medvedev heter moderlandets nya ledare. Vladimir Putin blir istället premiärminister, och nu diskuteras huruvida en ny president skulle tillföra något, då det ändå gäller samma regering. Nyhetsnyheter är övertygade om att Ryssland nu är under förändring, då Medvedev säger sig förespråka demokrati och medborgerliga rättigheter:
- Jag är fullt medveten om att mycket måste göras för att staten ska vara fri och trygg för sitt folk, så att fler kan tänka på sig själva som medelklass och får ordentlig utbildning och hälsovård, sa Medvedev.
Med ryska mått räknat är en medelklassmedborgare någon som har tillgång till rinnande vatten och tjänar över 65000 kronor om året.
______________________________
Ledsna burmeser
Burmeserna är ledsna

UTRIKES Burma är förstört av flodvågorna, tusentals har dött och miljontals människor är hemlösa, men ingen bryr sig på grund av avsaknad av västerlänningar på området.
- Det skulle burmeserna tänkt på innan de struntade i att bli ett turistghetto av piratkopierade kläder och minderåriga prostituerade, sa en viktig politiker, det är helt självklart att ingen bryr sig om folks olycka så länge den inte gäller dem själva.
______________________________
Bensinpriset över 13 kronor
INRIKES Bensinpriset fortsätter att gå upp och blyfri bensin kostar nu 13,09/liter. Vid det här laget är det inte direkt en nyhet. En nyhet skulle vara att bensinen blir billigare eller att den iallafall stannar på samma prisnivå i över 2 månader.
Priset förväntas att höjas ytterligare fram till sommaren och samtliga norrlänningar är upprörda och påpekar att de "ju röstade på fascisterna för att man skulle slippa den här skiten, men inte fan!"
______________________________
Barack Obama medelst "hoe"
Barack piskar Hillary

UTRIKES Barack Obama vann primärvalet i North Carolina, Hillary vann i Indiana. Iochmed att North Carolina är mer folkrik och vinsten var med större marginal så leder Barack Obama över sin semi-konkurrent.
Experter menar att Hillary borde kasta in handduken och istället stödja Obamas kampanj. Detta vägrar hon dock, eftersom makt är viktigare än politiska mål och värderingar. Björn Nilsson, en genomsntittslig svensk man på gatan, menade att:
- Kärringen borde låta negern vinna.
Nyhetsnyheter är fortsatt opartiska och hoppas på det bästa.
______________________________

Inga kommentarer: