torsdag 8 maj 2008

SMS:a i utlandet - fortsatt svindyrt
EKONOMI Den som någon gång befunnit sig utanför Sveriges gränser (vilket väl borde gälla alla som inte bor i Knutby) har med största sannolikhet erfarat otroligt höga kostnader för mobiltelefoni. En EU-kommission har tidigare krävt lägre såkallade roamingavgifter, annars måste ett lagförslag läggas fram.

Telefonibolagen tycker att ett sådant förslag är "absurt".
- Vi lever inte i en science fiction-film, säger en talesman för en anonym mobiloperatör. Det måste kosta otroligt mycket att skicka ett SMS från exempelvis Norge till Sverige. Det gjorde det för några år sedan och så måste det fortsätta.
______________________________
Pirate Bay krävs på mer pengar
AFFÄRER Hollywoodbolagen kräver The Pirate Bay på 93 miljoner kronor. Sammanlagt är skadeståndskraven på fildelarsidan uppe i 115 miljoner (115000000) kronor. En certifierad "gnällig tant"-advokat som utrett hurpass mycket varje nedladdning är värd har bland annat kommit fram till att senaste Harry Potter-filmen är värd 261 kronor per nedladdning. Hon är övertygad om att detta är ett vettigt pris för en nedladdad skräpfilm och är också säker på att personerna bakom fildelningstjänsten får smaka långa fängelsestraff.

Peter Sunde, presstalesman för TPB, fortsätter på sitt inkörda manér att ställa sig över filmbranschen och kalla dem idioter. Han är övertygad om att The Pirate Bay kommer att fortsätta sprida gratis kultur* till folket.

*Kultur per The Pirate Bays definition är endast datorspel, Hollywoodfilm och hårdporr.
______________________________
4G - Jättesnabbt!
TEKNIK År 2010 kan du ladda hem porr i mobilen med hastigheter av 100mbit/s. Någon DN-kärring som inte vet något om någonting sa att 4G är viktigare än vägbyggen och att det är viktigt att hänga med i utvecklingen. Den som bryr sig kan räcka upp en hand.

Inga kommentarer: